Opel Ascona

Teemu:
Ascona tuli mulle hyvinkäältä vuonna 2003. Kaikki lasit ja valot oli hajotettu, perä hajalla ja pohjassa paljon hitsattavaa.Alkuun oli innostus kova ja hitsailut saatiin tehtyä. 2004 ajoin GTE Kadetin metsähallituksen puolelle, siitä jäi kaarilevikkeet nurkkaan, joten siitä se ajatus lähti, josko ne sopisi Asconaan.
Halusin jotain erilaista kuin perus 400 look. Sitten osui kohdalle halpa bemarin M50 tekniikka+laatikko, joten Opelin CIH-tekniikka sai siirtyä eläkkeelle ja bemarin tekniikkaa sorvaamaan.
Tekniikka muljahti paikalleen ja ulko kuoren pohjat tuli hierottua, mutta sitten auto jäi seisomaan

muutamaksi vuodeksi.


2011 vuonna auto harppasi taas ison askeleen eteenpäin..
Päätin viedä asconan ouluun Hötsiin näytille, joten auton maalaus ja jonkinlainen sisusta piti saada aikaseksi. Niin se vain parissa viikossa sai värin ja sisustan ja kärryllä kohti oulua. Näyttelyssä tuning.fi toimittaja halusi tehdä autosta esittelyn lehteen. Auton esittely löytyy 8/2011 lehdestä.
Taas tämän jälkeen tuli useamman vuoden tauko, kunnes 2018 sain jälleen inspiraation ja aloin tekemään sisustaa autoon. Kojelauta sai verhoilun, kattoon tuli verhoilu, recarot vaihtu kuppipenkkeihin ja hitsailin turvakaaret kabiiniin. Myös uudet vanteet hommasin tällöin.2019 piti talven aikana saada taas jotain uutta. Maalasin vanteiden keskiöt samalla värillä kuin turvakaaret, kontin päälle muokkasin corollan ducktail spoikan ja hommasin asconan omat helmat jotka sopi kaari levityksien kanssa kuin nenä päähän.
Kesän aikana perä näytti korkealta ja jotain siitä puuttui, joten päätin tehdä diffuusorin pohjan alle, jonka suunnittelin itse ja hitsautin alumiinista. Lisäksi auto teipattiin monsterin teippauksin.
Taas tuli talvi 2020 ja jotain uudistusta kaipasin. Nyt pureuduttiin tekniikkaan, ja pitihän tähänkin saada suhinaa ja pauketta. Joten pellin alle rakensin bemarin M20 tekniikan ahdettuna. Toinen syy tähän vaihdokseen oli se että nyt Ascona oli mahdollista rekisteröidä. Korona kesä 2020 menikin aika vähillä kilometreillä ja tapahtumilla, mutta jos ensi kesäksi ne kilvet saisi ja pientä päivitystä tekniikkaa, ja koko auton ylimaalaus ajatuksissa myös..
Jatketaan tarinaa kun on lisää kerrottavaa 🙂